Premisli, kaj te čaka v prihodnjem letu, kakšne so tvoje želje in ali morda prihaja kakšen večji dogodek, ki bo potreboval malo več vložkov. Ne mislimo samo denarnih, za daljše potovanje, tudi matura ali diploma od tebe zahtevata veliko vložka, a časovnega. Vse že znane obveznosti, kot so večji rojstni dnevi, poroke ali pa menjava zimskih gum, si vpiši v beležko in tako že v začetku leta veš vsaj okvirne stroške, ki te čakajo. Seveda ne pozabi na dopust in kakšen vikend skok na morje, tudi za tja potrebuješ nekaj sredstev.

Organiziraj se

Če se seznama lotiš že januarja, lahko stroške okvirno predvidiš in tako uspešno planiraš izdatke. Menjava zimskih gum novembra in nov laptop decembra? Če nimaš dovolj visokih rednih prilivov ali štipendije si omisli še poletno službo ali takšno med vikendi. Dokler zaradi tega ne trpi šola – vse do svojih zmožnosti. Najbolj preprosto je, če imaš odprt varčevalni račun. Tako boš lahko tistih nekaj 10 ali 100 €, ki ti ostanejo ob koncu meseca varno prihranil do večjega izdatka. Saj veš, če vidiš večjo številko na osebnem računu, si hitro misliš, da si lahko kupiš še kaj. Pri Novi KBM ti pri varčevanju pomaga aplikacija Varčevalnik (http://www.nkbm.si/varcevalnik), ki jo lahko uporabljaš v sklopu spletne banke Bank@Net in mBank@Net tudi na mobilnem telefonu.

Varčevalnik deluje kot nekakšen virtualni hranilnik. V svoj varčevalni račun lahko brez dodatnih stroškov prenašaš denar iz osebnega računa, sredstva pa so ti vedno na voljo. Če se organiziraš dobro, lahko že z dnevnimi prihranki hitreje prideš do želenega potovanja/produkta, ki si ga želiš.

Nakup avtomobila - daljše potovanje?

Večji strošek, kot je daljše potovanje, boš najlažje prihranil/a z varčevanjem ZA-TO. Veš, kaj je tvoj cilj, veš kakšne so zmožnosti in ni skrbi, da se ti ne bi posrečilo. Najmanjši polog je za osnovnošolce, dijake in študente 20 €, varčuješ pa lahko do leta in pol – 18 mesecev. Seveda lahko varčevanje enostavno skleneš kar prek spletne banke, dobro zate pa je, da je obrestna mera fiksna naraščajoča, kar pomeni, da se ti bo vsak mesec povišala. Dlje varčuješ, še več prihraniš.

Lahko se odločiš tudi za direktno obremenitev ki ti bo takoj po prejemu štipendije/plače avtomatično odtrgala dogovorjeni znesek. Saj veš, da ne pozabiš.

Navsezadnje je Najpomembnejši korak odločitev, da začneš varčevati. Začni z majhnimi zneski in ne posegaj v privarčevani denar, če ni zares nujno. Če še vedno ne veš, katera oblika varčevanja bi bila za tvoj cilj primerna pa se oglasi v poslovalnici, kjer ti bomo z veseljem pomagali.

dollar

priznaj da ga
rabiš...

#kešologija

Smo ena najstarejših bank v Sloveniji zato dobro razumemo, kaj potrebujejo naše stranke. Vemo, recimo, da ti potrebuješ keš.

wallet

NIKOLI VEČ
PRAZNA DENARNICA

Vladarska svoboda

Veš kako se reče temu, ko počneš kar želiš? Svoboda. Najboljši občutek na svetu. Občutek ko lahko počneš kar ti paše, ko ti paše in kolikor ti paše. To je predplačniška Visa. Svoboda.

Mobitel za lažji vladarski lajf

Če si tak/a kot večina nas, potem najverjetneje doma brez svojega mobitela nisi zapustil/a že odkar si dovolj velik/a, da naokoli hodiš brez spremstva staršev. Mobilec je pač ena izmed tistih stvari, brez katerih se počutiš, kot da si doma pozabil/a svojo desno roko – in zato ga imaš tako rekoč vedno pri sebi.

Januar čas za nove začetke

Ni pomembno, ali spadaš med tiste, ki si vsako leto že decembra napišete seznam novosti, ciljev in obljub, ki jih boste izpolnjevali celo naslednje leto, med tiste, ki seznam delajo »last minute« in se ga potem tudi držite samo nekaj dni, ali tiste, ki seznama sploh nikoli ne naredite, je novo leto primerno za nove začetke. :)

Novice za njih visokost?
PROSIM, JA.

Včasih talamo darila kar tako, za vladarje. Vse, kar moraš storiti, je to, da se subskrajbaš na novičke.

Vpiši svoje ime

skrij skrij